GREG-VIN
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 22-es pince
Telefon: Pince száma: +36 36 311 303
Molnár Gergely ügyvezető: +36 30 852 7819
Molnár Lászlóné ügyvezető: +36 30 625 1747
Email: gregvinkft@gmail.com
Web: www.greg-vin.hu

Molnáréknál mindkét ágon föld- és szőlőműveléssel foglalkozott a család már az 1800-as évek óta. Ük- és dédszüleiktől azt tanulták: a földet szeretni és tisztelni kell. A borkészítés tudománya mesébe illő módon szállt apáról fiúra generációkon át, melyhez az „iskolapadban” szerzett szakmaiság is hozzátevődött. Boraikban elhivatottság érződik, „szívvel-lélekkel” borászkodnak.
A családi gazdálkodás saját szőlőt dolgoz fel Eger legkiválóbb dűlőiről. A Birkás és Galagonyás dűlők vastag tufarétegében kiválóan érzik magukat a szőlők, Grand Superior alapanyagok.
Molnárék „klasszikus és érett” borokat szeretnek készíteni. 2015-ös Egri Bikavérük aranyérmet nyert: az Egri Borvidéki borversenyben valamint a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke versenyen. Ez a Bikavér egy tölgyfahordóban érlelt, tanninokban gazdag, testes vörösbor; az érett bogyós gyümölcsök ízvilágával. Kétségtelenül ünnepi borról van szó, grill bárányborda, marhahús és nehezebb ételek szép kísérője. Egy nehéz nap után melyik bort válasszuk? A válasz sok mindentől függ: milyen az időjárás, napszak, mi van az arcunkra írva. Nézzünk bátran Gabika
szemébe, és Ő a híres hatodik érzékével pontosan azt a bort hozza ki nekünk, amely a hangulatunkhoz illik.

“A SZŐLŐ ÉS A BOR SZERETETE ÖRÖKLŐDIK”