GREG-VIN PINCÉSZET
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 22-es pince
Telefon: Pince száma: +36 36 311 303
Molnár Gergely ügyvezető: +36 30 852 7819
Molnár Lászlóné ügyvezető: +36 30 625 1747
Email: gregvinkft@gmail.com
Web: www.greg-vin.hu

Molnáréknál mindkét ágon föld- és szőlőműveléssel foglalkozott a család már az 1800-as évek óta. Ük- és dédszüleiktől azt tanulták: a földet szeretni és tisztelni kell. A borkészítés tudománya mesébe illő módon szállt apáról fiúra generációkon át, melyhez az „iskolapadban” szerzett szakmaiság is hozzátevődött. Boraikban elhivatottság érződik, „szívvel-lélekkel” borászkodnak.
A családi gazdálkodás saját szőlőt dolgoz fel Eger legkiválóbb dűlőiről. A Birkás és Galagonyás dűlők vastag tufarétegében kiválóan érzik magukat a szőlők, Grand Superior alapanyagok.
Molnárék „klasszikus és érett” borokat szeretnek készíteni. 2015-ös Egri Bikavérük aranyérmet nyert: az Egri Borvidéki borversenyben valamint a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke versenyen. Ez a Bikavér egy tölgyfahordóban érlelt, tanninokban gazdag, testes vörösbor; az érett bogyós gyümölcsök ízvilágával. Kétségtelenül ünnepi borról van szó, grill bárányborda, marhahús és nehezebb ételek szép kísérője. Egy nehéz nap után melyik bort válasszuk? A válasz sok mindentől függ: milyen az időjárás, napszak, mi van az arcunkra írva. Nézzünk bátran Gabika
szemébe, és Ő a híres hatodik érzékével pontosan azt a bort hozza ki nekünk, amely a hangulatunkhoz illik.

„A SZŐLŐ ÉS A BOR SZERETETE ÖRÖKLŐDIK”

The Greg-Vin Winery / Gabriella Molnárné
Since 1800, both sides of the Molnár family have been steeped in wine production. Their love and respect for their terroir has been embedded from generation to generation and complemented with formal academic knowledge of the art and science of good winemaking. These days they make „classic and mature” wines. Their 2015 Egri Bikavér (Eger Bull’s Blood) has won awards at The Eger Borvidék Wine Competition and The St Vince Borrend, Békés County Competition. Matured in oak casks, rich in tannins, this full-bodied wine bursts with berry flavours.