FARSANG PINCÉSZET
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 27-es pince
Telefon: +36302634478, +36709325542
Email: info@farsangpinceszet.hu
Web: www.farsangpinceszet.hu

A Farsang Pincészet több generációra visszanyúló pincecsalád múltjával rendelkezik. Vezetője, Farsang Tibor büszke nagypapájára, aki a Szépasszony-völgy pincéi közül elsők között alakította ki borászatát, megteremtve ezzel a minőségi borkészítés tradícióját. Tibor szívesen emlékszik vissza gyermekkorára, a szőlőben töltött dolgos napokra, majd a nagypapa nyomdokaiban járva a szőlész-borász hivatást választja. Tibor borászata a saját szőlő feldolgozását helyezi előtérbe, melyben a borászati eljárásokat a borkészítés modern technológiájával ötvözi. A számos szőlőfajta
közül, Tibor egyik személyes kedvence a Leányka. „Számomra ez a legizgalmasabb szőlőfajta, mely könnyedségével, izgalmas ízvilágával, az Egri borvidék kiemelkedő fehérszőlője. Különlegessége elsősorban abban rejlik, hogy egy jó évjárat alkalmával, odafigyelve a szőlőmunkára, képes egy későbbi töppedtszőlőből készült bor előállítására is.”
A Farsang Pincészet birtokbora az Ostrom Cuvée. Ez egy izgalmas vörös házasítás, melynek a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon adja a komolyságát, a Pinot Noir a játékos derűjét. Az Ostom Cuvée amellett, hogy egy komplex bor, mégis könnyű érzetű – kellemes nyáresték vidámságot hozó vörösbora.

„A BOR TITOKZATOS ITAL, CSAK ANNAK TÁRULKOZIK FEL, AKI OKOSAN ÉS SZÉPEN KÖZELÍT HOZZÁ”

The Farsang Winery / Tibor Farsang
Tibor Farsang proudly recalls that his grandfather was one of the first to establish a cellar in the Szépasszony Valley, and with it a family tradition of quality viniculture and wine-making. He attributes his success to his ability to combine the creativity and skill of traditional viniculture with modern wine-making technology. His winery is well-known for its complex but nevertheless easy-drinking red Ostrom cuvée: a marriage of the serious Kékfrankos (Blaufrankisch) and Cabernet Sauvignon notes with the playfulness of Pinot Noir.