KISS KRISZTINA PINCÉSZETE
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 37-es pince
Telefon: +36 30 690 8466
Email: info@kisskrisztinapinceszete.hu
Web: www.kisskrisztinapinceszete.hu

A 2013-ban nyitott viszonylag „fiatal” pince tulajdonosai maguk is fiatalok, lendületesek, a Kiss Pincészet következő nemzedéke és egyben új hullámos vonala. Krisztina és férje mindketten borászok, határozott és innovatív elképzelésekkel.
„Igyekszünk az egri borok diszkrét báját egy kis ’Krisztinás’ kedvességgel és szemtelen eleganciával ötvözni.”
A szőlőtermelés jelenleg 15 hektáron folyik, az új telepítésű szőlőket 21. századi szemlélet mentén gazdaságosan és korszerűen művelik. A borok készítése a közös családi feldolgozópincében történik. Dűlőik vannak Egerszalókon, Nagy Ádám tetőn, Novajon, Síkhegyen és az Öreghegyen, ez utóbbi kettő Eger legjobb dűlői közé tartozik, nagy borok készítésére predesztinál.
Az új telepítésekből származó első boraik még hordókban érnek, legbüszkébbek az Öreghegyről származó Merlot-ra, a Síkhegyi Cabernet Franc-ra és a Nagy Ádám tetőről érkező Olaszrizlingre. A kísérletezgetés folyamatos, minden évben rengeteg az ötlet, elképzelés. Úgy érzik, a fiatal telepítésű szőlők számos lehetőséget rejtenek. Az egri föld, a családi borkészítési hagyományok és Krisztáék személyisége kiváló útlevél az eredményes borkészítéshez.

“HOBBINK A HIVATÁSUNK, HIVATÁSUNK A HOBBINK”