ST. ANDREA PINCÉSZET & SZŐLŐBIRTOK
Cím: Kedves Bistro | Eger, Szépasszony völgy 38.
Telefon: +36 20 262 3303, +36 36 565 084
Email: kedvesbisztro@gmail.com
Web: www.standrea.com

Boraikat kortyolgatva egészen rendhagyó az érzet: harmónia és érett könnyedség van jelen, megszületik a pillanat csodája. A St. Andrea borászat 2002-óta családi vállalkozás keretei között működik. Filozófiájuk: „a bor minősége a szőlőben dől el”.
A lehető legtermészetesebb úton foglalkoznak a szőlőgyümölccsel és fajtákhoz igazítják a termesztési technológiát. A hagyományos egri borkészítésben hisznek, mely elsősorban a borok házasítását jelenti. A borászat két zászlósbora: az Egri Bikavér és az Egri Csillag. „Egerben elképesztő lehetőségek vannak, lélegzetelállító karakterek, olyan egyedi dűlők, amelyek ténylegesen utánozhatatlan ízvilágot rejtenek magukban.”
Kedvenc boruk a Nagy-Eged-Hegyről származó Egri Bikavér, egy „légiesen nagy bor”. Már az illatában harapni lehet a fekete és piros gyümölcsöket, ízében a hosszú lecsengésű, krétás tapadás és ásványosság érezhető. Ez termőhelyi adottság és egészen egyedi. Az ízélményt tovább szépítik az egyszerre szubtilis és vibráló savak, valamint az érett és bársonyos tanninok. A borászat további Bikavérjei: Áldás, Hangács, Merengő, Igazán.
A St. Andrea borok teljes szortimentje megtalálható a Szépasszonyvölgyi Kedves Bisztróban. A hely különlegessége, hogy kizárólag itt kóstolható a Kedves borcsalád. A mosolygósan friss és gyümölcsös borok- Kedves Blanc, Rozé és Rouge –egy vidám baráti este remek kísérői.

“TÖREKSZÜNK A JÓNAK GYAKORLÁSÁRA”