SIKE TAMÁS BORÁSZATA
Sike Tamás Borászata, Eger, Szépasszony-völgy 43-as pince
Telefon: pince: + 36 36 951 138 | Csoportfoglalás: +36 30 742 90 24
Email: info@sikeboraszat.hu
Web: www.sikeboraszat.hu

Tamás a hagyományos borkészítés híve. A szőlő feldolgozása és borrá érése során a folyamat szinte teljes egészében kézimunka révén történik, beleértve a szüretet, csömöszölést és a macerálást is. A Sike borok az évjáratok sajátos karakterjegyeit tükrözik, nem uniformizáltak. Cél a teljes érésben történő szüret. „Mindent a maga idejében, a természet rendje szerint.” A pincészet borai ettől lesznek olyan felismerhetően komolyak, krémesek, megérkezettek. „Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden borunk kiváló legyen, de a legnagyobb feladat, hogy az Egri Csillagot és az Egri Bikavért kiemelkedő minőségben tudjuk elkészíteni.”
Az Egri Bikavér az egyik legizgalmasabb bor: szőlők tánca, egy gyönyörű tangó, vibráló savak, tűz, majd egy emelkedett egység. Tamás szívének legkedvesebb bora a Tóbérc dűlőből származó Olaszrizling. A talajszerkezetnek és a hely mikroklímájának köszönhetően rendkívül különleges zamatú szőlő érik Tóbércen, remek alapanyag egy nagyívű, vastag fehér borhoz. Sikééknél az olaszrizling egyedi bánásmódban részesül. A bort minden évben új tölgyfahordóban érlelik, mely
egyenesen a Zemplénből érkezik. Az olaszrizling mandula aromája itt inkább marcipános és mézes jelleget kap, melyhez egy pici vaníliásság is társul a hordóból. A szóláti Olaszrizling szép kiegészítője a fontos pillanatoknak. A vörösbor rajongóknak a 2011-es Shirazt és a 2013- as Bikavért ajánlják. A desszert borok kedvelőinek a 2017-es Debrői Hárslevelű az igazi választás: sárgabarack, körte és méz jegyekkel. Simogató ízek egy nehéz nap után.

“A BOR SZÁMUNKRA SZENT”