Bemutatjuk az EGRI BORNEGYED PINCÉIT

 

Bor szinte mindig is volt Egerben, napjainkban pedig helyesebb úgy mondani, Egerben kiváló bor található. A borkóstolás első számú helye a Szépasszony-völgy, itt az egri borokról teljes keresztmetszetet kapunk. Megtaláljuk a hétköznapok borait, a pincészetetek limitált tételeit és a nemzetközi -, hazai borversenyek győzteseit is.
A Völgy az a hely, ahol a legenda szerint már a 18. században is egymás borait kóstolgatták, akkor még kizárólag a férfiak. Ide jöttek kikapcsolódni, feltöltődni, az élet dolgairól beszélgetni. A helyzet ma annyiból más, hogy szép asszonyok, lányok, párok, családok is boldogan látogatják a Völgyet. Jönnek beszélgetni, meginni egy finom pohár bort, elfogyasztani egy-egy finom falatot. A Völgy hömpölygő lassúsága valahogy bennük is elkezd működni, „Jó itt lenni!” mondják.
2007-ben a borászok és étteremtulajdonosok között összefogás jött létre. A meglévő kiváló kézműves borászok mellett szinte az összes országos hírű egri borász pincét nyitott a Völgyben. Egyre több a szín, kreativitás és lendület. Izgalmas borkóstolókat, koncerteket és több napos fesztiválokat tartanak itt, a Bornegyedben.
Amit jó felfedezni. Újra és újra.

Besenyei Borház

Farsang Pincészet

Greg-Vin

Hagymási Pincészet

Juhász Péter Pincészete

Kiss Kirisztina Pincészete

Kiss Pincészet

Ostoros Családi Pincészet

Petrény Winery

Sike Tamás Borászata

St. Andrea Pincészet és Szőlőbirtok

Tóth Ferenc Pincészet