OSTOROS CSALÁDI PINCÉSZET
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 33-as pince
Telefon: +36 20 395 7469
Email: pince@ostorosbor.hu
Web: www.ostorosbor.hu

Az Ostoros Családi Pincészet az egri borvidék legnagyobb pincészete. A cég töretlen fejlődést mutat, 2018-ban 5 millió palackot adtak el. A borkészítés két meghatározó motívuma: a magas szakmaiság és a családi borászatokra jellemző odaadó gondoskodás. „Nagyon fontos számunkra, hogy minden borunk elsőrangú legyen a saját kategóriájában. Ezért a legjobb szakemberekkel dolgozunk, nyitottak vagyunk az innovációra és a folyamat teljes egészében jelen vagyunk.” Az Ostoros Családi Pincészet kiváló dűlőadottságai – Pajados, Kutyahegy, Szélhegy – valamint a Pincészetben folyó példás szakmai munka lehetővé teszi, hogy az Ostoros borok számos hazai és nemzetközi megmérettetésen szép eredménnyel szerepeljenek. A 2018-as Aranytőke borversenyen az Ostoros Bikavér, Egri Csillag és Csipke Rozé lettek az egész egri borvidék legjobbjai.
A Völgy 33-as pincéjében található ’Ostoros Bor’z’bárban a vendégszeretet és barátságos hangulat mellett a pincészet teljes választékát és limitált tételeit is megismerhetjük. Különösen figyelemreméltó a Pajados dűlőszelektált Egri bikavér Superior, a teljes Soltész sorozat és az 1842, mely az Érsek bora volt 2018-ban.
Megéri a kísérletezés és kóstolgatás, hiszen ahogy a ’thewinesociety.com” vagy a Guardian borszakértője rátalált a „világklasszis” Pinot Noir 2016-os tételre, úgy mi is könnyen rábukkanhatunk egy – egy valódi kincsre.

„OSTOROS. A CSALÁDI PINCÉSZET”

The Ostoros Family Winery / Gergő Soltész
The Ostoros Family Winery has gone from strength to strength. By combining the high standards of professional viniculturism with the caring attention of a family centred business they have become the largest wine producer in the wine region of Eger. The terroir and their particular means of tending their many vineyards has enabled them to produce multiple domestic and international award-winning wines. The 2018 vintage Egri Bikavér (Bull’s Blood), Egri Csillag (Star of Eger) and Csipke Rozé were awarded Best of Region prizes at the Aranytoke Wine Competition. The Bor’z’bár, their wine bar located in cellar 33 in Szépasszony Valley gives wine critics, regular clients and visitors both a warm, attentive welcome and the opportunity to sample all their wines. Of special note are: the entire Soltész series, Ostoros Superior – a Bull’s Blood cuvée, and the 1842, which was selected as the Archbishop’s wine of the year.