JUHÁSZ PÉTER PINCÉSZETE
Cím: Eger, Szépasszonyvölgy 40. sz. borozó
Telefon: +36 20 230 4003
Email: info@juhaszbor.hu
Web: www.juhaszbor.hu

A családi borászat számos érmet nyert Bordeaux-ban, a VinAgórán, de Péter számára mégis egy helyi kötődésű díj a legkedvesebb: 2009-ben a Magisztrátus borának választották a Juhász Pincészet 2006-os Egri Bikavérjét. „Egerben minden borász a Bikavér borára a legbüszkébb. Azok között a legjobbnak lenni, igazán felemelő érzés volt.”
A Pincészet kedvenc bora az „Öreg Juhász vörös cuvée” és annak fehér párja, az „Öreg Juhász fehér cuvée. Juhász Péter ezzel a két borral állít emléket édesapjának.
„Hétvégenként kijártunk a családdal a szőlőbe. Több kéz többre haladt. Együtt voltunk, beszélgettünk, nevettünk, dolgoztunk. Megvolt az egyensúly.”
Az Öreg Juhász vörös házasítás csak azokban az években készül, amikor különösen jól sikerül a Merlot és a Cabernet Franc. Fehér párja valódi különlegesség. Az érlelés 500 literes tölgyfahordókban történik 8-10 hónapon át. Az eredmény egy fajsúlyos, testes fehérbor, meglepően friss gyümölcsös karakterrel, elbűvölő barack és citrus aromákkal.

„TÖMEGTERMELÉS HELYETT MAGAS MINŐSÉGRE TÖREKSZÜNK, BORAINKAT KIZÁRÓLAG SAJÁT SZŐLŐBŐLKÉSZÍTJÜK.”

The Peter Juhász Winery
This family vineyard has won many awards at Bordeaux and VinAgora. He is especially proud of his 2006 Bull’s Blood (Egri Bikavér). It was selected as the Eger Magistrate’s Wine awards prize winner in 2009. Péter Juhasz makes Öreg Juhász Vörös cuvée (The Old Shepherd red cuvée) and its white counterpart Öreg Juhász fehér cuvée (The Old Shepherd white cuvée) in tribute to his father. The red cuvée is only made in those years when the Merlot and Cabernet Franc harvest is particularly good. The white is a real speciality; aged in oak casks, the full-bodied cuvée has a fresh, fruity character, with notes of apricot and citrus.