TÓTH FERENC PINCÉSZET
Cím: Eger, Kistályai út 40. | Eger, Szépasszonyvölgy 46-os pince.
Telefon: +36 30 602 0372
Email: katatoth@tothferencpinceszet.hu
Web: www.tothferencpinceszet.hu

Tóth Ferenc neve és borászata legenda Egerben. A családi pincészetet Feri bácsi alapította 35 évvel ezelőtt szerelemből és elhivatottságból. Ma a család apraja-nagyja tevékeny szereplője a borászat életének, melyet Feri bácsi lánya, Kata vezet. „Szeretnénk, hogy olyan élmény legyen a borfogyasztás, mint egy falat jó kenyér, mindig ugyanolyan finom és megbízható. Célunk, hogy a Pincénkből kizárólag olyan bor kerüljön ki, amely a maga kategóriájában tökéletes.”
A Tóth Ferenc Pincészet borai számos rangos hazai és nemzetközi borversenyen aranyérmesek (International Challenge du Vin, Mundus Vini, VinAgora). Kata számára az egyik legkedvesebb a 2018-ban elnyert Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka – középkategóriában’ cím. Az értékelés során fogyasztói véleményeket és széleskörű szakmai szempontokat vettek figyelembe. A Tóth Ferenc Pincészet ezen eredménye egyedülálló az egész egri borvidéken.
A Kistályai úton található élménypincében és a Szépasszonyvölgyi Tóth Ferenc Borbárban a Pincészet minden bora megtalálható, sőt forgalomban nem kapható limitált tételekhez is hozzájuthatunk. A Völgyben kommentált borkóstolók és különleges rendezvények is helyet kapnak, egyik legnépszerűbb például a bor-csokoládé kóstoló. E kettő párosítása új gasztronómiai távlatokat nyit, valódi inspiráció az ínyenc ízek és illatok kedvelőinek.

“HA A BOR MESÉLNI TUDNA…”