PETRÉNY WINERY
Borkóstolás/Pince: Petrény Winery, Eger, Szépasszony-völgy 47-es pince
Borászat: Petrény Winery, Verpelét, Vasút utca 1.
Telefon: +36 20 234 3914 (Völgy 47 pince) | +36 20 379 4686 (Borászat)
Email: petrenywinery@gmail.com
Web: www.petreny.hu
Levéltári adatok szerint a Petrény család az 1600-as évektől kezdve foglalkozik szőlő és bortermeléssel. Vállalkozás formájában közel 20 éve működnek. A Bordeaux-i Challenge du Vin versenyen a Petrény Winery Magyarország legeredményesebb borászata. „A jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő és a tudatos, tiszta körülmények között történő erjesztés és érlelés.” Az aromagazdagság, finomság és hosszú eltarthatóság elérése érdekében a borokat hosszan, hagyományos módon, tölgyfa hordókban és jó klímájú pincéikben palackban is hagyják fejlődni. A modern borászati technológiát a ’tiszta erjesztés’ támogatására használják. Ez biztosítja a Petrény borok megbízhatóságát és stabilitását. A Pincészet különleges fehér bora a Solária Hárslevelű. Barrique hordóban érlelt koncentrált, száraz fehérbor, mely magával hozza a fajta gazdag, aszalt gyümölcsös jegyeit, elsősorban a sárgabarackot, kiegészülve egy kis karamellel és meghosszabbítva a hordó visszafogott fás ízével. Napfényes nyári erdő ez a bor, akácméz, hársvirág és mandula illatokkal. A Solária egy érett, krémes, gyönyörű tétel. Vörösborok közül a hosszan érlelt Big Band az Egri Bikavér Superior és a dűlőszelektált Grand Superior Padok Selection a Petrény Winery ajánlása.
„TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ”
The Petrény Winery / Attila Petrény
With credentials documented in The Records Office, the Petrény family has been involved in all things pertaining to wine since the 1600’s. For the last 20 years The Petrény Winery has been in its current form, producing the most awards for Hungary at the Bordeaux Wine Challenge. Using traditional wooden barrels, as well as cutting-edge modern technology, they create clean, reliable and stable wines to control the high quality of their products. Among the many prize winners are both notable reds and whites; their Solária Hárslevelű, matured in barrels developing concentrated notes of dried fruits, primarily apricots and caramel, the latter tones being sympathetically balanced by the woody notes of the barrique casks. For lovers of red wines, Attila’s recommendation is the Big Band – Bull’s Blood Superior, and the Grand Superior Padok Selection.