KISS PINCÉSZET
Kiss Pincészet, Eger, Szépasszony-völgy 14-es pince
Telefon: +36 30 326 7804
Email: piroska@kisspinceszet.hu
Web: www.kisspinceszet.hu
Kiss István és felesége Piroska szerelemből kezdtek borral foglalkozni. Első generációs borászok, akik hivatásuk szeretetét átadták gyermeküknek. A 22 éve működő családi vállalkozás mindkét pincéje népszerű a helyi és a külföldi turisták körében. Kissék évente közel 4500 hektoliter bort készítenek, pincéikben széles fajtaválasztékot kínálnak. A Kiss Pincészet fehér borai reduktív módszerrel készülnek, a vörösborok hagyományhoz illően fahordókban érlelődnek. Minden egri borásznál találunk valami egyediséget, furfangot, családi hagyományt, amely az adott pincére jellemző csak. Kisséknél az a különlegesség, hogy a vörösborokat is zárt rendszerben dolgozzák fel. Ezáltal a szőlőből jól kioldódnak a színek, ízek, ásványi anyagok, a borok megbízható minőségűek és magas beltartalmúak lesznek. „Nagyon kedveljük a házasításokat, így természetesen tudjuk pótolni a savakat, nincs szükségünk adalékanyagokra. A 2018-as Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőtermés kiválóan alakult, csúcsminőségű borok lesznek. A Merlot egészen csodálatos, gyümölcsös, testes bor, gyönyörű színekkel. Alig várjuk, hogy palackban mutassák meg magukat.” A Pince vendéginek kedvence a Kékfrankos Rozé. Ez egy könnyed bor, az egzotikus gyümölcsök ízvilágával, nyáron kellemesen hűsít, egy nehéz nap után pedig jókedvre derít.
„MI CSAK TESSZÜK A DOLGUNK, HISZÜNK A MÉRTÉKLETESSÉGBEN ÉS A CSALÁDI ÖSSZETARTÁSBAN”
The Kiss Winery / Piroska Kiss
Istvan Kiss and his wife Piroska, first generation wine-makers, have spent 22 years building the family business and passed on this love to their children, who now run their own cellar. Both wineries are popular among domestic and international tourists, who particularly enjoy the light, exotic fruitiness of the Kiss Kékfrankos (Blaufrankisch) rosé. They offer a broad variety of wines; the reds maturing in traditional wooden barrels, the white through a reductive process, in a sealed environment. A special feature of the Kiss Wine-making process is that the reds are also made in this oxygen-free way, delivering rich and quality controlled wines, retaining colour, flavours and minerals of the grape.