HAGYMÁSI PINCÉSZET
Cím: Eger, Szépasszony-völgy 19.
Telefon: +36 20 92 777 68
Email: info@bormester.hu
Web: www.bormester.hu

Hagymási József 1974 óta foglalkozik a borral, szőlész-borász szakmérnök és szenvedélyes innovátor. „Nincs kőbevésett filozófiám. A korom ellenére folyamatosan képezem magam, hiszek az állandó fejlődésben és mindig hajlandó vagyok újra gondolni a módszereimet.”
A szőlőtermelés és borkészítés során a természetes eljárásokhoz közelítenek Hagymásiék. Alacsonyan tartják a permetezések számát és kerülik az adalékanyagok használatát. A szőlő tiszta és úgy készül belőle bor, ahogy megterem, plusz aroma, illatanyag, bárminemű adalékanyag hozzáadása nélkül. Ízig-vérig újító emberről lévén szó, a Hagymási borászatban a modern technológia alkalmazása is hangsúlyos. Az erjesztés hűthető acéltartályokban történik, folyamatos laborálás mellett.
Kedvenc boruk a Föld és Lélek. A 2009-es évjárat ezüstérmet nyert Bordeaux-ban, Hagymási erre a tételre a legbüszkébb. A Cabernet Franctól és Syrahtól ez egy magas alkohol tartalmú, mély színű, vastag, fűszeres
vörösbor, csokoládé, dohány és fekete erdei gyümölcs ízekkel, amelybe a Kékfrankos visz egy kis eleganciát,
huncutságot, életet. „Világklasszis nagy bor. Szívből ajánlom”.

“… NEM KAPHATSZ MEG MINDENT, DE MIT SZÓLNÁL EGY POHÁR BORHOZ?”